Ce cauta sefa FMI la noi in tara?

Iul 17

Ce cauta sefa FMI la noi in tara?

Inainte de toate, trebuie sa privim ca pe un exemplu de viata initiativa vecinilor maghiari care au solicitat ,direct si explicit, catre FMI sa inchida biroul de la Budapesta. Si FMI-ul chiar a inchis acel birou. Deci, se poate!

Se poate trai cu demnitate, se poate trai si independent de un sistem inrobitor, chiar si in cazul unei tari care nu dispune de resurse naturale peste masura, asa cum este Ungaria. Ceea ce au vecinii nostri maghiari si noua ne lipseste aproape cu desavarsire se numeste altfel: DEMNITATE!

Liderii maghiari de la Budapesta si-au riscat cumva pozitia in fata poporului pe care il conduc. Ideile lor ar fi putut conduce tara intr-o criza si mai puternica si, atunci, negresit ar fi dat socoteala in fata alegatorilor. Dar pariul le-a iesit. Sunt inca la putere si o fac chiar, vorbesc acum strict subiectiv, din punctul meu de vedere, intr-o maniera care ar face sa paleasca de invidie chiar si o mare putere!

O tara relativ mica, fara o economie foarte puternica, are acest curaj formidabil sa zica NU FMI-ului direct si pe fata! Cinste lor! Cinste conducatorilor de la Budapesta pentru curaj si incredere! Iata, se poate face asta! Nu este asa cum spuneau unii, pe la noi prin tara, ca ” o sa fim bombardati” daca nu acceptam ajutorul lor. Minciuni….iata, pe maghiari nu-i bombardeaza nimeni….

Sa revenim la noi! Sefa FMI-ului tocmai incheie o vizita pe la noi. Se pun bazele unui nou acord cu Fondul Monetar International ,acord despre care se spune din start, de catre prim ministrul Victor Ponta , ca va avea niste clauze si niste termeni confidentiali. Adicatelea , cunoscuti numai de cei care au stat la masa si au semnat respectivul acord!

Voua vi se pare normal? Uite-asa, ajungem datori vanduti si nu stim pentru ce! Foarte curand, in cativa ani, vom avea o fiscalitate excesiva , pentru ca aceste datorii s-au facut si trebuiesc platite! Cine le plateste??? Noi, toti! Noi, toti, vom suporta impozite mai mari, legi economice mai aspre si asta se va petrece chiar datorita acestor termeni strict confidentiali pe care guvernul ii angajeaza in numele poporului , pe care (crede ca) il reprezinta! Va plati Victor Ponta personal costurile noului acord cu FMI? Fiti siguri ca nu……

Sa discutam putin despre FMI!

Pentru cine nu stie, aceasta institutie suprastatala este o institutie privata, nu este organizata de statele lumii, de comun acord, asa cum s-a intamplat cu ONU. Fiind organizatie (putem sa zicem „firma particulara”, fara sa gresim…) de acest fel, ne putem astepta ca , oricand sa incalce orice reglementare internationala, orice relatie intre state, pentru ca ei, ca scop principal, au : BANII! Si nicidecum pacea mondiala, sau ale idei fanteziste de acest fel.

S-a intrebat cineva, daca este organizatie privata: de unde vin banii FMI-ului? Dispune permanent de sute de miliarde de euro, si nu spune nimeni deschis de unde sunt banii si pentru ce vor fi folositi! Asta ca raport obiectiv.

In cazul nostru, al Romaniei, se mai pune o problema: sa zicem ca trecem peste faptul ca se vor face niste datorii noi. Dar are cineva vreo garantie ca acesti bani se vor cheltui corect? Nu se va fura ,iarasi, pe buget, ca in codru? Si, la sfarsit, ne trezim ca suntem datori vanduti pe ceva ce niciodata nu s-a dus la indeplinire?

Ne dispare orice urma de demnitate! Ca popor! Sunt tari in care delegatiile Fondului au fost intampinate cu ample demonstratii de strada , carora politia abia daca le-a putut face fata. La noi……aceeasi pasivitate!

Pe mana noastra murim! Incet si sigur!

Comenteaza acest subiect:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− 6 = 3

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>