Copil ucis de caini…..si de nepasare!!!

Sep 03

Copil ucis de caini…..si de nepasare!!!

Inainte de toate, trebuie sa stiti ca scriu asta din perspectiva mea de om muscat de caini (de mai multe ori) si tata de copil mic. Fetitea mea are doi ani si jumatate.  Un copil a murit ieri sfartecat (la propriu) de cainii care , in anumite zone ale acestei capitale europene , sunt mai numerosi ca noi!

Am vazut numeroase interpretari pe internet si la televizor. Am vazut, culmea, oameni care luau apararea drepturilor animalelor si cereau ca respectivului animal (care se pare ca a fost identificat) sa nu i se intample nimic! Dar familiei care a suferit o drama cumplita, in care un copil a murit iar celalalt ar putea fi marcat fizic si psihologic pe viata….ce i se va oferi??? Si, mai ales, care este institutia care le va oferi ceva? Cine isi asuma aceasta responsabilitate pentru a despagubi familia copilului mort ?

Sunt mai multe lucruri de discutat aici: pentru un caine ,aflat intr-un centru de ingrijire al animalelor, statul plateste lunar peste 400 de lei! Ca asa spun cei care sustin drepturile animalelor: ca trebuie sa aiba o dieta corespunzatoare, ca trebuie sa aiba medic veterinar care sa ii vada permanent, in fine, o gramada de lucruri.

Ar trebui sa stiti ca , in Romania, un orfan, un copil fara parinti care sa afla in grija statului….primeste mai  putin de 400 de lei pe luna! Si de dieta lui nu se ingrijeste nimeni, este vazut foarte rar de doctori, si cate alte rele trebuie sa indure pana ajunge la maturitate. Daca ajunge….si daca mai poate fi om normal pana atunci!

Iata ,deci, o dovada in plus ca traim intr-o lume rasturnata, care ia apararea unui caine ucigas care nenoroceste o familie! Iata ,deci, ca , in Romania….un caine e mai bine vazut de stat, dar si de oameni, decat un om!

Cati oameni trebuie sa mai fie traumatizati, cati oameni mai trebuie sa mai stea prin spitale….de cati copii ucisi de bestiile aflate in libertate mai avem nevoie ca sa luam o decizie radicala???

Va spun cu toata responsabilitatea, chiar daca voi fi atras in proces de organizatiile pentru drepturile animalelor….oare injectia letala pentru aceste bestii, aflate peste tot in Bucuresti nu ar fi mai ieftina decat ingrijirea lor? Iar fondurile alocate ingrijirii cainilor…sa fie acordate copiilor orfani! Hrana, hainute, asistenta medicala permanenta, bani pentru studii! Statul, prin Constitutie, garanteaza integritatea cetatenilor sai……..nu a animalelor sale!

Nu pot sa nu inchei, totusi, fara sa nu amintesc atitudinea profund pasiva, dezinteresata, neglijenta cu urmari criminale, a bunicii care s-a aflat la plimbare cu cei doi minori din Parcul Tei. Ea statea pe banca, copiii alergau peste tot nesupravegheati! Si s-a ajuns la ce s-a ajuns….. Inteleg ca Parhetul vrea sa o incrimineze! Ar face foarte bine!

Asta e Romania….o tara in care cainii au mai multe drepturi decat un copil!

Comenteaza acest subiect:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


2 + 8 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>