Doi militari romani au murit in Afganistan

Sep 23

Doi militari romani au murit in Afganistan

Am citit azi cu mare parere de rau ca inca doi concetateni de-ai nostri au murit in Afganistan. In misiune de lupta in timp ce isi aparau tara, asa dupa cum a marturisit un oficial al Armatei Romane. Nu sunt de acord. In primul rand, luptam intr-un razboi care nu este al nostru, facem pe vitejii cand nu e cazul, la mii de kilometri departare de casa, doar ca sa onoram niste angajamente fata de partenerii externi, angajamente luate de conducatorii tarii fara consultare populara si fara nici cel mai mic discernamant.

Sa dezvoltam putin. Chiar si in tarile partenere NATO s-a facut o consultare populara cu privire la acest lucru, trimiterea de trupe in campul de lupta din Afganistan. La noi…nu! Bine, veti spune ca sunt multe alte decizii pe care mai marii nostri le-au luat fara consultare populara, dar de data asta e vorba de ceva ireversibil si ma refer aici la pierderea de vieti omenesti! Nu e normal….

Ar mai fi vorba de faptul ca noi nici macar nu avem echipament militar care sa ne permita sa luptam in acel teatru de razboi. Masinile noastre de lupta nu sunt destinate conditiilor din desertul afgan, lucru care s-a simtit imediat ce am ajuns acolo si am ajuns in situatia sa folosim masini si unelte de razboi pe care partenerii americani ni le-au dat de pomana.  Lucru care face prezenta noastra acolo si mai jenanta…. Daca nu suntem in stare…ce cautam acolo? Doar ca sa avem si noi, din cand in cand, cate un mort sau doi si sa zicem ca am luptat? Penibil….

Desigur, nu putem trece peste vorba oficialului roman, care a spus ca bietii militari au murit aparandus-i tara… Sa-mi fie cu iertare, isi aparau tara daca mureau pe front la Bucuresti, Constanta sau in alt oras de-al nostru. Acolo nu isi aparau tara ci slujeau unui interes care nu ne apartine. Nu e razboiul nostru! Nu avem ce cauta acolo!

Nu este normal ca militarii romani sa moara pe timp de pace!

Condoleante familiilor!

Comenteaza acest subiect:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


8 − = 2

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>