F 16 Chelului tichie de margaritar ii trebuie…

Oct 11

F 16 Chelului tichie de margaritar ii trebuie…

Am citit azi ca, in sfarsit, cumparam avioane de lupta! F 16, second hand din Portugalia, aviane ce urmeaza a fi reconditionate si apoi trimise in Romania. Nu voi intra in comentariul meu in discutii de strategie militara. Nu ma pricep si ,oricum, nu e un domeniu care sa ma pasioneze. Altceva vreau sa va spun:

1. Imi pare ca s-au cumparat foarte scump. Se raspunde la asta cu faptul ca acest pret include armamentul avioanelor si pregatirea pilotilor in Statele Unite, la standardele celor care fabrica F 16. Foarte bine! Dar tot scump este….

2. De ce s-a asteptat pana acum? Din informatiile pe care le am de la un prieten, se pare ca Fortele Aeriene Romane dispun , in acest moment, doar de 6 avioane de vanatoare, o jumatate de escadrila, si astea sunt deja celebrele Mig 21 Lancer. Adica , mai direct zis, ne aparam cu avioane din anii ’60, la care s-au facut niste modificari in ultimii 10 ani, dar ele…tot avioane din anii ’60 raman!

3. Erau doua oferte foarte bune din afara, Saab Grippen si Eurofighter Typhoon. Pe langa pretul de achizitie sensibil mai mic (si primeam avioane noi….nu second hand), si suedezii si italienii veneau cu contracte de productie componente si alte lucruri la noi in tara! Era mult mai avantajos…. Dar nu, s-a preferat F 16….

4. Sunt foarte curios daca s-a facut un sondaj printre pilotii romani, sa-si spuna parerea.

Se dau sute de milioane de dolari pentru achizitia avioanelor de razboi. Oricum, in fata rusilor (singurul potential inamic care ar putea ataca) nu facem fata nici cu 100 de F 16….. Cu banii aia s-ar fi putut mari lejer pensiile si salariile!

Spaga cat o fi fost?

Comenteaza acest subiect:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ 4 = 8

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>