Jobbik

Aug 13

Jobbik

Sper ca va aduceti cu totii aminte cand am laudat Ungaria si i-am dat si exemplu, pentru faptul ca si-au pastrat deminitatea si au alungat din tara lor demonul financiar, FMI.

Nu mai fac prostia asta.  Se pare ca revizionismul maghiar este o realitate, pe care, ani de zile, desi ea era evidenta pe alocuri, politicienii nostri se facca nu o vad, ca nu exista.

E vorba despre Jobbik si liderul lor, Gabor Vona. Au organizat o tabara de vara, unde au spus verzi si uscate, dar a aparut un cuvant interesant care , pentru prima data, este marturisit fatis, fara echivoc: conflict! Amarati de tratatul de la Trianon ,frustrati pe generatii intregi, se pare ca maghiarii nu au uitat niste lucruri si vor neaparat anumite teritorii inapoi. Care teritorii, niciodata nu le-au apartinut de drept. In fapt, le-au apartinut candva, dar era vremea Imperiului Austro Ungar, si erau capatate prin razboi si samavolnicie..

Revenind la zilele noastre. M-am uitat la emisiunile din aceste zile.

De remarcat pozitiv:

1. Antena 3, postul de televiziune. A spus INAINTE DE PRODUCEREA EVENIMENTULUI ce urmeaza sa se produca, cine e implicat , care sunt ideile ce urmeaza sa se exprime acolo. Tot respectul!

2. Presedintele Traian Basescu. In sfarsit, a spus ce trebuia, ca Ungaria trebuie pusa la punct. Din pacate, lui Traian Basescu trebuie sa-i reprosam ca spune asta prea tarziu. Abia dupa 9 ani de mandat. Se stie ca el este un bun cunoscator al serviciilor secrete si, din acest motiv, eu ,unul, ma indoiesc teribil ca el nu cunostea anumite aspecte. De ce a trebuit sa se petreaca porcaria asta ca sa vorbeasca? De ce nu a vorbit inainte?

Cine merita incriminat:

1. Politicienii de la Budapesta. O vor da la intors si vor zice ca Jobbik este partid de opozitie si ca nu e treaba lor ce face. Ba e treaba lor, pentru ca un partid cu orientare de extrema dreapta intra sub incidenta legilor europene si trebuie interzis. Asa ca: e treaba lor!

2. Toti politicienii de la Bucuresti. Adica, ungurii ne injura pe banii nostrii, la noi in tara???? Oameni buni, daca se ajunge la conflict, asa cum spun ungurii….pai voi meritati sa fiti in linia intai, pe voi sa va omoare primii! Inca n-am vazut de la voi o atitudine nationala coerenta, o dati numai pe prostii si pe bajbaieli si uite asa am ajuns de rasul tuturor!

3. Ecaterina Andronescu.  Doamna ministru spune ca Romania a fost permanent apreciata, la nivel european, pentru maniera in care isi trateaza minoritatile. Ei….si? Cu ce ne-am ales din asta? Traieste cineva mai bine din faptul ca, la nivel de stat, Romania isi trateaza mai bine decat altii minoritatile? E numai o maniera in care se evita un raspuns direct si o atitudine transanta asupra problemei.

Concluzie:

Noi, romanii, trebuie sa luam atitudine. Trebuie sa facem ceva. Jobbik trebuie inlaturat din Romania , iar liderul lor, Gabor Vona, un tanar de 34 de ani, care, dupa discurs ,pare teribil de imatur si chiar bolnav psihic, nu mai au ce cauta la noi in tara. Pe veci! E si o problema a autoritatilor, dar este si problema noastra, a tuturor! Pasivitatea va transforma Harghita si Covasna in al doilea Kosovo, o sa vedeti!

Sper ca i-a vazut toata lumea pe acei tineri maghiari in uniforma militara…….sa-i vedeti si cand or sa ne impuste!

 

Comenteaza acest subiect:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


4 − = 1

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>