Noul Cod Rutier

Oct 07

Noul Cod Rutier

Sunt foarte interesat de noul cod rutier. In primul rand  datorita faptului ca sunt sofer din 1995 si niciodata nu am avut permisul suspendat. Amenzi am mai platit (exces de viteza, trecut pe rosu, condus fara centura, vorbit la telefon in timpul sofatului). Niciodata insa nu am provocat accidente. Am fost victima a doua accidente pana acum, din care unul, in 2008, cu dauna totala. Dar ,repet, niciodata nu am provocat accidente.

Sunt nemultumit de noul cod rutier. Si iata de ce. In primul rand , pentru un roman de rand e foarte greu sa plateasca acele amenzi enorme.  Sper sa nu fie cazul la nimeni. In alta ordine de idei as vrea ca sa stabilim o treaba. Vad in fiecare zi (stau in Bucuresti, sectorul 2, pe Colentina) intersectii prost semaforizate. Exemplu: Colentina cu Ziduri Mosi. Practic, esti fortat sa treci pe rosu si sa ajungi in situatia sa nu acorzi prioritate pietonilor. Si…atunci? Ce facem ? Platim amenzi de circulatie cu valori uriase? De ce nu sunt cuprinse in Noul Cod Rutier si pedepse pentru cei care ar trebui sa administreze aceste drumuri si sa le faca circulabile, din punctul de vedere al respectarii legislatiei rutiere?

Un alt punct de vedere pe care il am este acela ca daca un conducator auto provoaca un accident cu daune foarte mari (poate chiar raniri de persoane sau, fereasca Dumnezeu, decese) atunci un asemenea om nu ar mai trebui sa se suie la volan in veci, amin! N-am fi noi singura tara din lume care ar practica asa ceva. Se mai practica asta si pe la altii.  In acelasi spirit, citesc uneori pe diferite siteuri, cum unii bat recorduri de viteza de peste 200 km/h pe anumite sectiuni de autostrada de la noi. Tot din punctul meu de vedere , nici acestia nu ar mai trebui sa se urce la volanul vreunui autoturism vreodata in viata lor.

Accidentul cu victime ar trebui tratat la fel ca tentativa de omor sau omorul in sine. Am vazut cazuri in care un individ a omorat un om pe trecerea de pietoni….si a primit o condamnare cu suspendare! Iar nefericitul ala e in pamant….

Insa tot ce am scris mai sus sunt cazuri extraordinare. Nu intalnim asa ceva pe sosele in fiecare zi. dar ce intalnim , cel putin in Bucuresti, pe strazi in fiecare zi este : obraznicia, tupeul,  provocarile intentionate lansate de diferiti soferi, injuraturile in trafic , amenintarile s.a.m.d.

Propun reanalizarea testelor psihologice, astfel incat sa nu mai ajunga orice nebun sa aiba permis de conducere. E limpede ca nu orice merita sa se afle la volan si nu orice este apt psihic de a o face.

Trebuie facut ceva urgent din acest punct de vedere!

Comenteaza acest subiect:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


8 + = 12

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>