O noua Apocalipsa!

Oct 07

O noua Apocalipsa!

Constat de la o vreme ca o noua idee apocaliptica isi face loc intre cetateni. E vorba de un nou sfarsit iminent si ireversibil , desigur, anuntat de mass-media,  care ar paste planeta noastra. Aceasta noua varianta a Apocalipsei s-ar datora cometei ISON care viziteaza sistemul solar si care, in saptamanile ce urmeaza, ar trece pe langa noi. Pe langa noi….la distanta cosmica, asta insemnand cateva milioane sau zeci de milioane de kilometri. Exista o versiune in care americanii si rusii ar cumpara alimente si le-ar deposita in buncare, ca sa-si salveze elitele , intrucat cometa ar ameninta  „pe bune”  planeta noastra.

As avea mai multe lucruri de punctat. In primul rand , nimeni dintre cetatenii onesti si simplii ca mine nu poate verifica daca respectiva cometa ISON chiar viziteaza sistemul nostru solar. Ar putea fi o alta informatie falsa, cum au fost atatea altele de-a lungul timpului….  In al doilea rand, daca este asa, in afara de conspirationisti, mai este si altcineva care sa certifice ca amenintarea este reala? Toate aceste „apocalipse” care au tot venit in ultimii 5-6 ani, au ,de regula, aceeasi sursa :”blogul nu stiu care”, „siteul nu stiu care…” „ce-a zis nu stiu care mason pe patul de moarte”…….  Sursa care, lovita teribil de neimplinirea profetiilor , se dovedeste ,deci, neserioasa si de neluat in seama!

Sa ne aducem aminte isteria de acum 4-5 ani , cu cipurile biometrice! Toate lumea anunta ca iminenta aceasta actiune: ca toate guvernele din lume vor lua , ca masura OBLIGATORIE, implantarea de cipuri biometrice RFID. Ceea ce NU s-a intamplat. Mai mult, aceleasi surse conspirationiste anunta ca ,de fapt, „marea cipuire” nici n-ar mai avea loc vreodata, intrucat (alt proiect fantasmagoric) in fiecare loc public din orase si sate se va instala un sistem care scaneaza retina umana de la distanta si, astfel, tot vom fi localizati si urmariti! Ok, ……..poate vreau sa port niste ochelari reflectorizanti! Sau, care sa reflecte orice fel de unde! Asemenea accesorii sunt disponibile la orice taraba si nu costa mai mult de 30-40 de lei….. Ca sa vedeti ce tampenie…

Asadar, mai trece o apocalipsa peste noi……  Singura apocalipsa de care ma tem cu adevarat este cea personala. Pot sa trec strada neatent si ma loveste o masina. Si ajung in fata eternitatii. Nimic spectaculos, nimic special. Banal….

Cum , la fel de banal, Bunul Dumnezeu se poate satura de toate aceste zvonuri false si chiar sa trimita adevarata Apocalipsa.  Si atunci nu-si va mai face nimeni griji, intrucat, vorba aia , prea au fost atatea evenimente anuntate si neimplinite, nu???

Comenteaza acest subiect:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ 5 = 9

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>