SUA vor sa atace Siria!

Sep 01

SUA vor sa atace Siria!

Se pare ca marele laureat al Premiului Nobel pentru  pace, pe numele lui Barack Obama, doreste sa atace Siria. Nu conteaza ca nu este o hotarare ONU sau NATO in acest sens, nu conteaza ca marea majoritate a comunitatii internationale ii este impotriva. El o tine una si buna: sa-l pedepseasca pe Al Assad (care va fi avand si el pacatele lui, impotriva propriului popor).

Ceea ce este important este , cum s-ar zice in limbaj de Bucuresti, faptul ca americanii s-au antepronuntat. Nu au asteptat publicarea raportului specialistilor ONU cu privire la atacul chimic, au zis din start ca Al Assad e vinovat si s-au pregatit in consecinta.

Ingrijoratoare , asadar, atitudinea acestui individ care se afla la Casa Alba. Nu atat prin faptul ca ataca Siria (s-ar fi intamplat, mai devreme sau mai tarziu, dar poate ca s-ar fi facut sub alte auspicii…mai „legale” , daca ne gandim la dreptul international…) ci prin faptul ca acest om nu tine cont de nimeni si de nimic.  Imi este foarte greu sa cred ca el , sau anturajul politic din care face parte, nu au cantarit sub nicio forma urmarile acestui atac si eventualitatea ca razboiul sa se extinda!

Mai mult, trebuie specificat ca acest sarlatan (pe numele lui Barack Obama) sprijina pe fata opozitia siriana, care este….islamista si cu legaturi puternice in Al Qaeda! Vdetei acum cat de mincinos este??? Care va fi rasplata si recunostinta islamistilor dupa (si daca…) vor castiga razboiul cu fortele guvernamentale? Niciuna! Vor intoarce armele impotriva americanilor imediat! Iar Orientul Mijlociu va avea un nou regim fanatic la Damasc, pregatit oricand pentru ce e mai rau pe lumea asta….

Nu intru in detalii tehnologice cu privire la armamente sau stari conflictuale, dar parerea mea este ca interventia americana nu va face decat sa sporeasca numarul victimelor nevinovate (niciodata adevaratii vinovati nu mor) , sa contribuie decisiv la distrugerea patrimoniului istoric sirian multimilenar si, nu in ultimul rand, sa atraga dupa sine generalizarea conflictului in toata zona Orientului Mijlociu.

Noi, romanii, ca de obicei ne dam cu parerea la nivel inalt si ii condamnam ,pe canale oficiale, pe sirieni,  demonstrand inca o data ca ne dorim foarte mult sa fim si noi catei de casa si de curte pentru NATO si americani. Nu cred ca ceruse cineva parerea autoritatilor de la Bucuresti.  Oricum, a fost o exprimare destul de nefericita, noi , romanii, chiar daca intr-o alta epoca, am avut relatii bune cu poporul sirian si, economic vorbind, a fost o vreme in care am fost buni colaboratori. De-aia zic ca exprimarea autoritatilor de la Bucuresti cu privire la o interventie in Siria este destul de nefericit aleasa si, de ce sa nu spunem, periculoasa!

Ce-ar insemna daca sirienii ajunsi la disperare si deznadejde s-ar apuca acum de atentate in toata zona tarilor NATO cu precadere in acele tari care au blamat deschis ce se intampla in tara lor? Cu siguranta ar include si Romania pe lista lor…….

Sper sa fie bine tuturor si acest conflict sa se incheie. Prea mult sange nevinovat! Prea multa politica pe marginea unui conflict, pana la urma, intern, sirienilor…..

Multa minte le doresc tuturor!

Comenteaza acest subiect:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


2 − = 1

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>